وجه تسمیه ی این محل، به دلیل وجود چشمه ای به نام چشمه انجیری است (از تقریرات شفاهی استاد جمشید مظاهری). این چشمه به عرض 15 تا 18 متر در فاصله ی 500 متری از ایستگاه سرچشمه، واقع در خیابان مدرس، ضلع شمالی شهر اصفهان قرار دارد.
این چشمه در مسیر خود پس از گذشتن از پل طوقچی و خیابان سروش، همچنان به مسیر خود ادامه می داد و پس از طی چند کیلومتر به ده هفتون میرسید که در آن جا بدان چشمه هفتون می گویند (شفقی، 1353: 105).
بر روی مادی چشمه انجیلی در محل دروازه طوقچی، پلی بلند قرار داشته که به پل انجیلی معروف بوده و درحال حاضر، این پل در زیر خیابان و میدان طوقچی قرارگرفته است.
مساحت محله سرچشمه حدود 687475 مترمربع و جمعیتی بالغ بر 8772 نفر است . در محله سرچشمه آثار تاریخی مهمی وجود دارد مانند ؛ مسجد پاگلدسته که بقایای یک منار سلجوقی در آن به چشم می خورد که سالیان پیش از بین رفته و بقایای حدود 2 متر مناره برسرمسجد به چشم می خورد، محل درس ابن سینا(مدرس ابن سینا) ، خانه تایخی قاجاریه مجاور مسجد آیت اله محقق که توسط منطقه سه مرمت و بازسازی شد و با کاربری فرهنگی در اختیار عمارت هنرمندان قرار گرفته است . یکی از فعالیت های عمرانی چشمگیری که منطقه سه در این محله انجام داده ، عملیات احداث ورزشگاه ابن سینا بود که در خیابان مدرس سالهاست که مورد بهره برداری قرار گرفته است .
منبع: رصدخانه فرهنگي اجتماعي اصفهان. (1395). شناسنامه فرهنگي اجتماعي محلات شهر اصفهان، فاز اول. اصفهان: انتشارات سازمان فرهنگي تفريحي شهرداري اصفهان.